Έτος Ίδρυσης 1995

Εκπαίδευση & Σεμινάρια

εκπαιδευση & σεμιναρια

TDI Advanced Trimix Instructor Trainer Certification Course (Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών)

25 Οκτωβρίου 2004 Hurgada Ερυθρά θάλασσα, Αίγυπτος

Η κορυφαία βαθμίδα όλων των εκπαιδεύσεων είναι αυτό το σχολείο. Το σχολείο του Advanced Trimix Instructor Trainer. Mετά από κόπους, έξοδα, ταξίδια, και πάρα πολλές καταδύσεις εκπαίδευσης απόκτησης εμπειρίας και εξερευνητικών αποστολών έφθασα να παίρνω μέρος σε αυτό περιστοιχιζόμενος από την κορωνίδα των εκπαιδευτών Advanced Trimix.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σεμινάριο "Τεχνική κατάδυση & Εξερεύνηση"

30 Νοεμβρίου 2019

Εισηγητές: Γιώργος Πέτρου (Adv. Trimix Instr. Trainer)
Βασίλης Πετρούλιας (Adv. Trimix Diver)
Μια ακόμη διοργάνωση σεμιναρίου από τους HUE και τον Γιώργο Πέτρου (Adv. Trimix Instructor Trainer) ολοκληρώθηκε επιτυχημένα. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή του καταδυτικού κοινού που παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τη παρουσίαση. Σε αυτό παρευρέθηκαν πάρα πολλοί εκπαιδευτές, ιδιοκτήτες καταδυτικών κέντρων και ο πρόεδρος και Γραμματέας της Ελληνικής ομοσπονδίας
Κος Ρακαντάς και Γαληνάς. Ευχαριστώ τον σύλλογο ΤΥΘΗΣ και τον πρόεδρό του κο Ευθυμίου για την τιμή που μου έκαναν.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Βράβευση Γιώργου Πέτρου από Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων

22 Ιουνίου 2012

Στις 22 Ιουνίου 2012 έγινε η βραβευση του Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών Γιώργου Πέτρου (Hellas Underwater Explorers)  από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδεσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Κώστα Λαζανά για την πρωτοπόρα και πολυετή προσφορά του στην ανάπτυξη της τεχνικής κατάδυσης στην Ελλάδα.

εκπαιδευση & σεμιναρια

1ο Συνέδριο Τεχνικής Κατάδυσης  

20 Μαΐου 2001 Αμφιθέατρο «Ιων. Δρακόπουλος». Πανεπιστημίου 30 Αθήνα

Το 1ο Συνέδριο Τεχνικής Κατάδυσης σηματοδήτησε την έναρξη μιας νέας Εποχής για την κατάδυση στην Ελλάδα.

εκπαιδευση & σεμιναρια

2ο Συνέδριο Τεχνικής Κατάδυσης

4 Μαΐου 2003

To 2ο Συνέδριο Ερασιτεχνικής & Τεχνικής Κατάδυσης διοργανώθηκε από τους Hellas Underwater Explorers / Γιώργος Πέτρου και το Μεταπτυχιακό Ωκεανογραφίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί  Ερασιτεχνικής & Τεχνικής Κατάδυσης

Ο Γιώργος Πέτρου και η σχολή καταδύσεών του, Hellas Underwater Explorers, διάνυσαν μια μεγάλη πορεία στο χώρο της κατάδυσης.

Από το ξεκίνημα της πρώτης πιστοποίησής του ο Γιώργος Πέτρου το 1982 μέχρι την έναρξη της εκπαιδευτικής του δραστηριοποίησης το 1995 συνεργάστηκε και εκπαιδεύτηκε από πολλούς και διαφορετικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Ο λόγος ήταν  το να λάβει πολλές διαφορετικές γνώσεις, νοοτροπίες και εμπειρίες.
Ενδεικτικά παρακάτω αναφέρουμε τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που εκπαιδευτήκαμε και συνεργαστήκαμε.

εκπαιδευση & σεμιναρια

TDI Greece / Hellas Underwater Explorers

Αντιπρόσωποι TDI SDI ERDI για Ελλάδα και Κύπρο

Ανάληψη της αντιπροσώπευσης του οργανισμού TDI στην Ελλάδα από τους Hellas Underwater Explorers / Γιώργος Πέτρου
Αρθρογράφος: Γιώργος Πέτρου
Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην τεχνική κατάδυση στην χώρα μας ήταν η ανάληψη της αντιπροσώπευσης του μεγαλύτερου οργανισμού Τεχνικής κατάδυσης παγκοσμίως από τους Hellas Underwater Explorers / Γιώργος Πέτρου το 2000.
Το 1991 ένα από τα καλύτερα περιοδικά Τεχνικής κατάδυσης, το Aqua Corps, καθιέρωσε τον όρο "Technical Diving" / Τεχνική κατάδυση για να προσδιορίσει την οργάνωση ενός φάσματος καταδυτικών δραστηριοτήτων που για όλους μας είναι γνωστό σαν "Ειδικής Μορφής Καταδύσεις".

εκπαιδευση & σεμιναρια

Ιστορική αναδρομή Μικτών Αερίων & Τεχνικής Κατάδυσης

Εξερεύνηση του Υποβρύχιου βασιλείου!

Αρθρογράφος: Γιώργος Πέτρου
1878 Δημοσίευση εργασίας απο τον Dr. Paul Bert περί Βαρομετρικής Πίεσης, Τοξικότητας Οξυγόνου, Υποξίας και Νόσου Εξ Ελείψεως Αποσυμπίεσης (Νόσος των Δυτών).1879 Πρώτος Επαναπνευστήρας (Rebreather) Κλειστού κυκλώματος Οξυγόνου (Fleuss mask/Siebe Gorman).1908 Δημιουργία των πρώτων πινάκων με τεχνικές αποσυμπίεσης (Haldane)....

εκπαιδευση & σεμιναρια

1o, 2o & 3o Εκπαιδευτικό Αστέρι ΕΟΥΔΑ / CMAS Γιώργος Πέτρου

Άγιος Κοσμός, Αθήνα 5 Μαιου 1997

Από τις παλιές, καλές, μέρες στην Ελληνική Ομοσπονδία ΕΟΥΔΑΑΤΚ. Τα σχολεία της ΕΟΥΔΑ ήταν μοναδικά. Με μια νοοτροπία από παλιά, καταβολές από εποχές εκπαίδευσης βατραχανθρώπων, Καρτελιά Νίκου και Παπαγρηγοράκη τα πράγματα ήταν ζόρικα.
Η ομοσπονδία, μας παρείχε σχολεία ποιότητας από τα οποία πιστοποιήθηκαν εξαιρετικοί εκπαιδευτές με βάθος γνώσεων και ικανοτήτων. Πολλά κολύμπια, ναυαγοσωστικές, πυξίδες, ασκήσεις υδροβιότητας και πλευστότητας. Πολύ απαιτητικά πρακτικά και θεωρία πλούσια, αναλυτικά και σε βάθος.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Το εκπαιδευτικό μου σχολείο PADI Open Water instructor Course.

6 Ιουλίου 1995

Αναμφίβολα ο πλέον επιτυχημένος οργανισμός κατάδυσης παγκοσμίως είναι η PADI. Τόσο από άποψης οργάνωσης όσο και εμπορικότητας.
Συμμετείχα στο σχολείο εκπαιδευτή PADI στις 6 Ιουλίου 1995 με Εκπαιδευτή τον Κο Λούη Σκλάβο.
Στην καταδυτική μου καριέρα πιστοποίησα πάρα πολλούς αυτοδύτες και Dive masters φθάνοντας στο επίπεδο του Master Scuba Diver Trainer στον οργανισμό PADI. Στο μέλλον απέκτησα τη δική μου σχολή αυτοδυτών.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Εκπαίδευσή μου στο Rebreather Megalodon Innerspace

20 Μαρτίου 2008

Μετά από μεγάλη πορεία με ανοιχτό κύκλωμα στις τεχνικές καταδύσεις και εξερευνήσεις αποφάσισα να εκμεταλευθώ τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι επαναπνευστήρες. Επιλογή μου το Megalodon -  Innerspace το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως και με εξαιρετικά ποσοστά ασφαλείας και απόδοσης. Η εκπαίδευση έγινε στην Αγγλία και στο Stoney Cove.

εκπαιδευση & σεμιναρια

1o Σχολείο Εκπαιδευτών Ναυαγιοκατάδυσης TDI Κύπρος

Φεβρουάριος 1999

Ένα ιστορικό σχολείο για τα δεδομένα της Τεχνικής κατάδυσης στην Ελλάδα.
Οι HUE (Hellas Underwater Explorers - George Petrou) έφεραν τον πρόεδρο της TDI Asia Κο Mike Lim στη Κυπρο (λόγω νομιμότητας) και πραγματοποιήθηκε αυτό το 1ο σχολείο Wreck Instructor με συμμετοχή εκλεκτών συναδέλφων με σημαντική πορεία στο χώρο εν συνεχεία.  

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σεμινάριο επιστημονικής και αθλητικής σπηλαιολογίας

Απρίλιος - Μαΐος 2003  Οργάνωση Hellas Underwater Explorers.

Οι HUE αναπτύξαμε πάρα πολύ την σπηλαιοκατάδυση και την εξερεύνηση είτε σε χερσαία είτε σε ενάλια λιμνοσπήλαια.
Όμως θεωρήσαμε ότι πρωταρχικό και απαραίτητο στοιχείο κάθε μέλος μας Σπηλαιοδύτης είναι να έχει μια υποδομή βασικών γνώσεων πάνω στην Σπηλαιολογία.
Με εκπαιδευτές τους καλύτερους ταξιδέψαμε στη Πελοπόνησσο και βιώσαμε από επιστημονικής και αθλητικής απόψεως την ομορφιά, την ιστορία και την αξία  αυτού του πρωτόγονου και αθέατου κόσμου.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Πρώτο Σχολείο Σπηλαιοδιείσδυσης TDI στην Ελλάδα

6 έως 16 Μαΐου 2003 στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Το 1ο σχολείο Σπηλαιοκατάδυσης του μεγάλου Αμερικάνικου οργανισμού εκπαίδευσης Τεχνικής κατάδυσης TDI είναι γεγονός. Διοργανώθηκε από τους Hellas Underwater Explorers / Γιώργος Πέτρου και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία...

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σχολείο Ναυαγιοκατάδυσης HUE

by Hellas Underwater Explorers

Ένα ακόμη σχολείο Σχολείο Ναυαγιοκατάδυσης HUE  στη νήσο Πλατουράδα ή Ακιό στο μότορσιπ Κασσάνδρα που βουλιαξε στις 2 Μαρτίου 1973.
Βλέπουμε να γίνονται μαθηματικοί υπολογισμοί υποβρυχίως που έχουν σχέση με θέματα όπως, χαρτογράφηση, καταναλώσεις, ειδικές και γενικές πληροφορίες για το μηκος, πλάτος , ύψος πλοίου και των χώρων του, επίλυση απλών προβλημάτων στα 30 μέτρα βάθος.

εκπαιδευση & σεμιναρια

1ο Συνέδριο Εκπαιδευτών TDI-SDI

29 Φεβρουαρίου 2004

Απο την ανάληψη της αντιπροσώπευσης των οργανισμών TDI-SDI το 1999 – 2000 από τους HUE (Hellas Underwater Explorers) επιτεύχθησαν πάρα πολλά τόσο στην προβολή των οργανισμών όσο και στην πιστοποίηση αυτοδυτών και εκπαιδευτών. Η ανάπτυξη υπήρξε ραγδαία και δημιουργήθησαν και ΚΕΥΚ / Καταδυτικά κέντρα ανα τη χώρα.

Training & Education

Παρουσίαση TDI – SDI

απότους Hellas Underwater Explorers στη Πάτρα

Φώτο: Αρχείο Hellas Underwater Explorers  Η εξέλιξη της κατάδυσης στην Ελλάδα βασίστηκε και στην ανάπτυξη των ξένων οργανισμών κατάδυσης.   Οι Hellas Underwater Explorers αντιπροσώπευσαν για πολλά χρόνια δύο πολύ γνωστούς αμερικάνικους οργανισμούς την TDI (Technical Diving International) και την SDI (Scuba Diving International).

εκπαιδευση & σεμιναρια

1ο Σχολείο Μίξης αερίων - Gas Blending

Gas Blending Hellas Underwater Explorers

Οι Hellas Underwater Εxplorers - George Petrou κάλεσαν στην χώρα μας την  εταιρεία NS Research του Κο Νικόλαου Ράπτη (εισηγητής σχολείου)  να αναλάβει την διοργάνωση και πραγματοποίηση του 1ου σχολείου Μίξης μικτών αερίων.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σχολείο Advanced Trimix  Diver ΥΔΡΑ 2006

29 Φεβρουαρίου 2004

Οι Hellas Underwater Explorers / George Petrou διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν το καλοκαίρι του 2006 σχολείο Advanced Trimix Diver με πιστοποίηση του οργανισμού TDI.

Training & Education

Σχολείο Advanced Trimix Diver για Επαγγελματίες Δύτες

Ιούνιος 2007

Οι Hellas Underwater Explorers / George Petrou διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν τον Ιούνιο του 2007 σχολείο Advanced Trimix Diver με πιστοποίηση του οργανισμού TDI.
Εκπαιδευτής του σχολείου ο Instructor Trainer Γιώργος Πέτρου με βοηθό τον εκπαιδευτή Βασίλη Μαύρο.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σχολείο Trimix και κατάδυση στα -90 μέτρα

από τους HELLAS UNDERWATER EXPLORERS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ Αύγουστος 2002

Οι Hellas Underwater Explorers διοργάνωσαν στα μέσα Αυγούστου σχολείο μικτών αερίων με συμμετοχή συνολικά 12 ατόμων (2 εκπαιδευόμενοι και 10 αυτοδύτες ασφαλείας και υποστήριξης επιφανείας). Το σχολείο πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα standards και τις διαδικασίες της TDI με μέγιστο βάθος τα -90m

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σχολείο Advanced Trimix Diver για μέλη της ομάδας μας

Από τους Hellas Underwater Explorers / George Petrou  Ιούλιος 2007  

Οι Hellas Underwater Explorers / George Petrou διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν τον Ιούλιο του 2007 σχολείο Advanced Trimix Diver με πιστοποίηση του οργανισμού TDI.
Εκπαιδευτής του σχολείου ο Instructor trainer Γιώργος Πέτρου.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σχολεία τεχνικής κατάδυσης

Αθήνα 2010

Στη ζωή του εκπαιδευτή το σημαντικότερο πράγμα είναι τα σχολεία που πραγματοποιεί.
Ειδικότερα τα σχολεία τεχνικής κατάδυσης έχουν μεγάλη ευθύνη και βαθμό δυσκολίας καθώς οι εκπαιδευόμενοι αύριο θα καταδυθούν σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον.

Training & Education

4ο Συμπόσιο Καταδυτικής Υπερβαρικής Ιατρικής

17-18 Μαίου 1997

Διόργάνωση: Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών - Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

εκπαιδευση & σεμιναρια

ABYSS DIVING SOFTWARE Α΄ Μέρος

Παρουσίαση στην έκθεση καταδυτικού Εξοπλισμού, Τουρισμού και Εκπαίδευσης NATEX από τους Hellas Underwater Explorers

Μια από τις πλέον σημαντικές δυνατότητες που μας παρείχε η εξέλιξη της τεχνολογίας ήταν τα λογισμικά κατάδυσης.
Αληθινή επανάσταση καθώς μπορούσες να κάτσεις στο σπίτι και να σχεδιάσεις με τον πιο ιδανικό και λεπτομερή τροπο την κατάδυση που θα πραγματοποιούσες. Να εισάγεις όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν μια κατάδυση και τους επιβαρυντικούς παράγοντες.

εκπαιδευση & σεμιναρια

ABYSS DIVING SOFTWARE Β΄ Μέρος

Μέρος 2ο  - Hellas Underwater Explorers

Δεδομένου των αναγκών των Τεχνικών καταδύσεων δημιουργήθησαν λογισμικά με τα οποία ο αυτοδύτης μπορούσε να σχεδιάσει και να «βιώσει μέσω ιδανικής Προσομοίωσης» την κατάδυση που επρόκειτο να πραγματοποιήσει με τον πλέον λεπτομερή και ασφαλή τρόπο.
Ένα τέτοιο λογισμικό παρουσιάζουμε εδω το  ABYSS ADVANCED DIVE PLANNING SOFTWARE Μέρος 2ο.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σεμινάριο εισαγωγής στην τεχνική κατάδυση και στα μικτά αέρια

Λάρισα17 Απριλίου 2007

Στις 17 Απριλίου 2007 οι Hellas Underwater Explorers (HUE) πραγματοποιούν  άλλον ένα σταθμό στη περιοδεία τους σε πόλεις της Ελλάδας για να διαδώσουν την Τεχνική κατάδυση. Αυτή τη φορά σειρά έχει η Λάρισα.
Οι HUE πραγματοποίησαν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Εισαγωγή στην τεχνική κατάδυση και στα μικτά αέρια”.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σεμινάριο Service Ρυθμιστών Πίεσης Divex

Σεπτέμβριος 2007

Ο Γιώργος Πέτρου (service technician Instructor Trainer) σαν αντιπρόσωπος της Σουηδικής εταιρία κατασκευής ρυθμιστών πίεσης Divex και πιστοποιημένος Divex Service Technician Trainer διοργάνωσε σχολεία Divex Service Technician σε Έλληνες και Κυπρίους εκπαιδευτές και αυτοδύτες.
Σε αυτό το σχολείο συμμετείχαν οι Δαμιανός Βερόπουλος, John Parry, Μπάμπης Δελαγραμμάτικας, Γιώργος Βανδώρος, Γιώργος Μπανοσόπουλος, Βασίλης Μαύρος, Τριαντόπουλος,  Βασίλης Βλαχόπουλος, Νίκος Νικολάου (Κύπρος).

εκπαιδευση & σεμιναρια

Σχολείο Μίξης αερίων και δημιουργίας σταθμού μίξης για την FSS (Florian Security Systems)

Αύγουστος 2007

Οι Hellas Underwater Explorers / George Petrou διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν σχολείο Μίξης Αερίων (Basic & Advanced Gas Blending Course) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας FSS με πιστοποίηση του οργανισμού TDI.
Εκπαιδευτής του σχολείου ο InstructorTrainer Γιωργος Πέτρου. Βοηθός εκπαίδευσης ο Κώστας Τσιόρβας.

εκπαιδευση & σεμιναρια

1ο NAUI Open Water Diver / αστέρι -  Γιώργος Πέτρου

Μύκονος  Καλοκαίρι 1982

Επισκεπτόμενος την Μύκονο, καλοκαίρι του 1982, για διακοπές βλέπω στη Ψαρού κάτι βατραχανθρώπους. Στο μυαλό μου ήρθαν χιλιάδες πολύχρωμες, συναρπαστικές εικόνες από τα ντοκιμαντέρ του Κουστώ.
Εγκαταλείπω τα γήινα των διακοπών μου και ξεκινώ ένα ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αμείωτο πάθος. Διδάσκομαι τη Θεωρία και πραγματοποιώ τις καταδύσεις του 1ου αστέρος, παίρνω την πιστοποίησή μου από τον οργανισμό NAUI.

εκπαιδευση & σεμιναρια

2o Αστέρι Γιώργος Πέτρου

Βουλιαγμένη 1986

Εχοντας πραγματοποιήσει πάρα πολλές καταδύσεις μετα το 1ο Αστέρι και με την μαγεία του υποβρύχιου κόσμου να με έχει γοητεύσει στο έπακρο αποφασίζω ότι πρέπει να προχωρήσω στο επόμενο επίπεδο. Κατεβαίνω μέχρι τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης όπου το ένστινκτό μου στρέφεται σε έναν από τους εκπαιδευτές που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν σχολεία. Ξεκινάω το 2ο ερασιτεχνικό αστέρι με  τον κο Σταύρο Μπακανδρέα του Ομίλου Φίλων Ακτής.

εκπαιδευση & σεμιναρια

Πιστοποίηση του φίλου Παντελή Φυτίλη σαν Decompression Diver TDI

27 Ιουνίου 2015.

Η αναφορά σε κάθε μαθητή μου είτε σε επίπεδο αυτοδύτη είτε σε επίπεδο εκπαιδευτή δεν είναι δυνατόν να γίνει καθώς έχω πιστοποιήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό.
Για την ποιότητα αυτών είμαι υπερήφανος και χαρούμενος, είτε αυτοί εκπαιδεύουν είτε καταδύονται, όπως το μέλλον τους απέδειξε.
Ενδεικτικά βάζω φωτογραφίες και αναφέρομαι στο φίλο Παντελή καθώς μαζί συνεχίζουμε να πηγαίνουμε και κάνουμε χαλαρά, συντηρητικά και με ασφάλεια καταδύσεις μετά την πιστοποίησή του από εμένα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Δίνετε τη συγκατάθεσή σας να λαμβάνετε ενημέρωση για ενέργειες που πραγματοποιούνται στους Hellas Underwater Explorers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.