Get in touch
555-555-5555
mymail@mailservice.com

Εκπαίδευση & Σεμινάρια

Hellas Underwater Explorers

Εκπαίδευση & Σεμινάρια - Απο το 1995

Απο την ίδρυση των HUE (1995) μέχρι και σήμερα εχουν γίνει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις όλων των επιπέδων. Με κορυφαίες στιγμές την διοργάνωση του 1ου & 2ου Σεμιναρίου Τεχνικής κατάδυσης στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση & Σεμινάρια - HUE

TDI Advanced Trimix Instructor Trainer Certification Course (Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών)

25 Οκτωβρίου 2004 Hurgada Ερυθρά θάλασσα, Αίγυπτος

Η κορυφαία βαθμίδα όλων των εκπαιδεύσεων είναι αυτό το σχολείο. Το σχολείο του Advanced Trimix Instructor Trainer. Mετά από κόπους, έξοδα, ταξίδια, και πάρα πολλές καταδύσεις εκπαίδευσης απόκτησης εμπειρίας και εξερευνητικών αποστολών έφθασα να παίρνω μέρος σε αυτό περιστοιχιζόμενος από την κορωνίδα των εκπαιδευτών Advanced Trimix.

Εκπαίδευση & Σεμινάρια - HUE

Εξερεύνηση Λιμνοθάλασσας

Σεμινάριο "Τεχνική κατάδυση & Εξερεύνηση"

Εισηγητές: Γιώργος Πέτρου (Adv. Trimix Instr. Trainer)
Βασίλης Πετρούλιας (Adv. Trimix Diver)
Μια ακόμη διοργάνωση σεμιναρίου από τους HUE και τον Γιώργο Πέτρου (Adv. Trimix Instructor Trainer) ολοκληρώθηκε επιτυχημένα. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή του καταδυτικού κοινού που παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τη παρουσίαση. Σε αυτό παρευρέθηκαν πάρα πολλοί εκπαιδευτές, ιδιοκτήτες καταδυτικών κέντρων και ο πρόεδρος και Γραμματέας της Ελληνικής ομοσπονδίας
Κος Ρακαντάς και Γαληνάς. Ευχαριστώ τον σύλλογο ΤΥΘΗΣ και τον πρόεδρό του κο Ευθυμίου για την τιμή που μου έκαναν.

Εκπαίδευση & Σεμινάρια - HUE

Βράβευση Γιώργου Πέτρου από Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Στις 22 Ιουνίου 2012 έγινε η βραβευση του Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών Γιώργου Πέτρου (Hellas Underwater Explorers) από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδεσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Κώστα Λαζανά για την πρωτοπόρα και πολυετή προσφορά του στην ανάπτυξη της τεχνικής κατάδυσης στην Ελλάδα. 


Εκπαίδευση & Σεμινάρια - HUE

1ο Συνέδριο Τεχνικής Κατάδυσης 

20 Μαΐου 2001 Αμφιθέατρο «Ιων. Δρακόπουλος».

Πανεπιστημίου 30 Αθήνα

Το 1ο Συνέδριο Τεχνικής Κατάδυσης σηματοδήτησε την έναρξη μιας νέας Εποχής για την κατάδυση στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση & Σεμινάρια - HUE

2ο Συνέδριο Τεχνικής Κατάδυσης

To 2ο Συνέδριο Ερασιτεχνικής & Τεχνικής Κατάδυσης διοργανώθηκε από τους Hellas Underwater Explorers / Γιώργος Πέτρου και το Μεταπτυχιακό Ωκεανογραφίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Εκπαίδευση & Σεμινάρια - HUE

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί Ερασιτεχνικής & Τεχνικής Κατάδυσης

Ο Γιώργος Πέτρου και η σχολή καταδύσεών του, Hellas Underwater Explorers, διάνυσαν μια μεγάλη πορεία στο χώρο της κατάδυσης. 

Από το ξεκίνημα της πρώτης πιστοποίησής του ο Γιώργος Πέτρου το 1982 μέχρι την έναρξη της εκπαιδευτικής του δραστηριοποίησης το 1995 συνεργάστηκε και εκπαιδεύτηκε από πολλούς και διαφορετικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Ο λόγος ήταν το να λάβει πολλές διαφορετικές γνώσεις, νοοτροπίες και εμπειρίες.
Ενδεικτικά παρακάτω αναφέρουμε τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που εκπαιδευτήκαμε και συνεργαστήκαμε.

Εκπαίδευση & Σεμινάρια - HUE

TDI Greece / Hellas Underwater Explorers

Ανάληψη της αντιπροσώπευσης του οργανισμού TDI στην Ελλάδα από τους Hellas Underwater Explorers / Γιώργος Πέτρου
Αρθρογράφος: Γιώργος Πέτρου
Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην τεχνική κατάδυση στην χώρα μας ήταν η ανάληψη της αντιπροσώπευσης του μεγαλύτερου οργανισμού Τεχνικής κατάδυσης παγκοσμίως από τους Hellas Underwater Explorers / Γιώργος Πέτρου το 2000.
Το 1991 ένα από τα καλύτερα περιοδικά Τεχνικής κατάδυσης, το Aqua Corps, καθιέρωσε τον όρο "Technical Diving" / Τεχνική κατάδυση για να προσδιορίσει την οργάνωση ενός φάσματος καταδυτικών δραστηριοτήτων που για όλους μας είναι γνωστό σαν "Ειδικής Μορφής Καταδύσεις". 

Εξερευνητικό Έργο HUE

Ιστορική αναδρομή Μικτών Αερίων & Τεχνικής Κατάδυσης

Αρθρογράφος: Γιώργος Πέτρου
1878 Δημοσίευση εργασίας απο τον Dr. Paul Bert περί Βαρομετρικής Πίεσης, Τοξικότητας Οξυγόνου, Υποξίας και Νόσου Εξ Ελείψεως Αποσυμπίεσης (Νόσος των Δυτών).1879 Πρώτος Επαναπνευστήρας (Rebreather) Κλειστού κυκλώματος Οξυγόνου (Fleuss mask/Siebe Gorman).1908 Δημιουργία των πρώτων πινάκων με τεχνικές αποσυμπίεσης (Haldane)....

Εξερεύνηση Μελισάνη Κεφαλονιά

Αναμφίβολα το πιό γνωστό λιμνοσπήλαιο της Κεφαλονιάς είναι η Μελισάνη με μύθους και θρύλους χαμένους στους αιώνες. Ένα πολύ θεαματικό χερσαίο αλλά και υποβρύχιο περιβάλον, το απόλυτο σύμβολο της περιοχής.

Εξερεύνηση λιμνοσπηλαίου Ζερβάτη, Κεφαλλονιά

Η Ζερβάτη με τα δύο λιμνοσπήλαιά της αποτελεί ένα πολύ φιλικό σπηλαιοβάραθρο με άνετη πρόσβαση.
Ιδανικό για εκπαίδευση και προσαρμογή σε ανάλογες συνθήκες χερσαίου και υποβρυχίου περιβάλλοντος για σπηλαιοκατάδυση.
Ένας μικρός γαλαζοπράσινος παράδεισος βλάστησης ανάμεσα στα σπίτια του χωριού.

Εξερεύνηση Λίμνης Βουλιαγμένης 2003

Η εξερευνητική ομάδα των Hellas Underwater Explorers πραγματοποίησε καταδύσεις στο σπήλαιο της Βουλιαγμένης Αττικής.


Η ομάδα αποτελούμενη από τους Γιώργο Πέτρου (αρχηγό αποστολής), Βανδώρο Γιώργο, Οκταποδά Σταύρο (στη παρθενική τους κατάδυση στο σπήλαιο) έφθασε τα 80 μέτρα βάθος.

Εξερεύνηση Λίμνης Βουλιαγμένης 2007

Ο Γιώργος Πέτρου / Hellas Underwater Explorers πραγματοποίησαν μια ακόμη σειρά σπηλαιοκαταδύσεων στην λίμνη της Βουλιαγμένης 4/3/2007


Η ομάδα αποτελούμενη από τους Γιώργος Πέτρου (αρχηγό καταδύσεων), Πανσεληνά Γρηγόρη και Αργυριάδη Αργύρη έφθασαν σε βάθος 70 μέτρων με ανοιχτό κύκλωμα και χρήση Trimix (bottom Gas) & EAN (Deco gas).

1η Εξερεύνηση Βεγορίτιδας λίμνης 1998

Βόρεια Ελλάδα

Σε άλλο αρθρο περιγράφουμε την εκδρομή - εξερευνητική αποστολή μεγάλης ομάδας των Hellas Underwater Explorers / Γιώργος Πέτρου τον φεβρουάριο του 1998 στη λίμνη βεγορίτιδα η οποία ήταν πολύ επιτυχημένη. Επιτυχημένη τόσο καταδυτικά όσο και εκδρομικά.

Share by: